Blogg

Hestehalen knekker håret ditt

Hestehale har alltid vært både praktisk og nyttig. Det er en klassisk, fin og enkel løsning. Ofte kan hestehalen bli for stram, som kan være skadelig for håret ditt. Du kan se at håret rundt hårfestet knekker og blir kort ved bruk av for mye hestehale, disse hårstråene er de tynneste vi har på hodet og de som tåler minst.

Hudlege og assisterende professor ved University of Pennsylvania Temitayu Ogunleye sier at, kvinner bør behandle håret sitt skånsomt, og ikke gi seg selv en miniansiktsløft hver gang de trekker håret tilbake i en hestehale.Håret som er rundt hårfestet er mest utsatt for skade. Ved ofte å ha stram hestehale kan dette føre til hårtap. Dersom du ofte har håret festet i strikk på samme sted, kan du utsette deg for permanent hårtap rundt hårfestet og på krona. ( mange kunder oppdager dette spesielt ved tinning.)

For håret sin del er det lurt å variere hvor du har hårstrikken. Varier mellom høy og lav på krona, eller på siden, da vil du ikke skade de samme hårstråene til enhver tid.

 

Det beste er å bruke strikk uten metall, da reduserer du skade på håret. Er strikken ødelagt, kast den og ta i bruk en ny. Flat elastisk er den mest skånsomme. (Eks: BLAX hårstikkene)Føles hestehalen din stram er det lurt å slakke litt på den. Blir håret dratt i for mye kan det også gi hodepine, fordi nervene blir irritert. Husk også at håret er mer sårbart når det er vått, unngå derfor å surre håret opp i en hale.