Blogg

Forbered håret på sommeren

Når sommeren kommer og vi løper ut ved første tegn på sol og varme, er det viktig å huske at håret er like utsatt som huden. Mange glemmer at håret vel så lett kan bli solbrent og uttørket. 

Her er noen tips før den sterkeste solen slår inn.

Gi håret en ny sunn start

Start sommeren med å friske opp håret ditt. Klipp av slitne tupper slik at sol og saltvann ikke ødelegger håret mer enn nødvendig. Når det kommer til farging og striping kan det være lurt å vurdere hvor mye det faktisk trenger. Striper og generell lysning sliter mye på håret, og om sommeren blir det som regel lysere av solen uansett. Mørke farger lysner også under solens stråler. Kanskje kan oppfriskningen av fargen vente til etter ferien din? Vurder hvor mye farge du trenger, og gjør forskjell på sommer og vinterfargen.

Rens vekk skitt

Håret tiltrekker seg mye skitt fra miljøet, produktrester og faktisk fra rørene i dusjen. Invester i en god renseshampoo for å rense håret godt før sommeren starter. Renseshampoen har mange effekter, blant annet vil den gi tilbake mye glans og liv i håret, rense ut gamle produktrester som tynger ned håret og kan gi deg mer volum, gi håret bedre vekstvilkår og gjøre fargen klarere. Viktig å ikke bruke renseshampoo ved hver vask, da den stripper håret for de naturlige oljene og kan gjøre det trått. Legg deg til en rutine og rens håret en gang i uken, og bruk en god hårkur etterpå for ekstra pleie.

Gi det pleien og beskyttelsen det trenger

På samme måte som at huden blir solbrent uten solkrem, vil håret også bli tørrere av solen uten beskyttelse. Idag er det utallige produkter på markedet som inneholder UV-filter, som vil skåne håret fra den verste solskaden. Bruk hårkur, hårolje og pleiende produkter som holder håret sunt. 

Dekk til håret og tenk på hodebunnen

Når man ligger i den verste solsteken kan det være lurt å dekke til håret. Hodebunnen/hårfestet kan være vanskelig å smøre med solkrem, og blir derfor ofte solbrent. Eksempler her er å surre det inn i et tørkle, bruke en hatt eller caps for å dekke til de mest utsatte stedene. Bytt skille regelmessig slik at ikke samme del av hodebunnen er i solen hele tiden, sett håret i strikk eller lag en flette. Hvis du ønsker å bevare fargen din og unngå at den falmer i solen, kan du se stor forskjell av å dekke det til mens du ligger på stranden. Hvis du derimot har lyst hår du ønsker skal bli solbleket, må du være ekstra flink å bruke beskyttende produkter. Er håret ditt veldig slitent kan du dra på stranden med hårkuren i!