Blogg

Dette er hvordan du finner den perfekte sjampo

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men å kjøpe sjampo gjør mange stresset. Opplevelsen kan være overveldende når valgene er mange og du ikke vet hva slags hårtype du har. Nå skal jeg kommer med forslag som kan gjøre det enklere for deg. Det lønner seg å gå til professjonelle for å få veiledning til å kjøpe riktig shampoo.

Fint hår

La oss starte med fint hår.

Hvis du har fint hår, bør du kjøpe en volumizing shampoo siden de er de letteste og den forsterker også håret samtidig som den gjør håret lettere. Rett, fint hår kan bruke voumizing shampoo, hvertfall hvis håret har en tendens til å bli fett.

En annen ting som går an, er å mikse sjampo og balsam hvis du har en fet hodebunn, men tørre tupper.

Det er lov å blande sjampoer og balsamer. Selv om de vanligvis selges som sett, betyr ikke det at man må kjøpe de slik. Hvis du har fet hodebunn og tørre tupper, kjøp en sjampo som renser og en balsam som gir volum. Da renser du hodebunnen og gir tuppene fuktighet. Hvis det fine håret er farget, foreslår jeg at du bruker en lettere shampoo for farget hår.

Farget hår

Hvis du har farget hår, er det avgjørende at du bruker en sjampo for hår som er farget. Dette fordi noen av sjampoene og balsamene for farget hår, inneholder SPF som hindrer håret i å falme. Bleker du håret, eller har grått hår, bruk lilla sjampo i moderate mengder.

Hvis ditt blonde eller grå hår virker kjedelig eller har glulnet, kan lilla sjampo utjevne gule toner og gjenopprette glans og liv til håret ditt. Hvis du syns håret ditt har blitt flatt og kjedelig, kjøp en shine shampoo! Da får du masse glans . Hvis du er naturlig mørk, vil en shine shampoo bidra tilå gi mer refleksjon mot lys og sollys, så din naturlige hårfarge vises mer levende

Krøllete hår

Et lite tips til deg med krøller som vil forandre livet ditt. Hvis krøllene er krusete, og de blir verre når det er fuktig, er det fordi håret trenger fuktighet. Løsningen på dette problemet er å kjøpe en (super) fuktighetsgivende og tyngre sjampo for å temme krøller og frizz så håret får tilbake spensten sin og glansen du vil ha. Har du en tørr og sensitiv hodebunn (eks flass, sår e.l) anbefaler jeg å bruke tea tree sjampo. Den vil berolige og bidra til å lindre kløende eller flassende hodebunn.